home-hero

Life aboard Kruze

Wil je met ons op Kruze?

We nemen je graag mee op ontdekkingsreis in onze wereld van koffie en thee met de volgende, boeiende tussenstops :

koffiebrander en theeblender

Ontmoet Stijn

Stijn woont in Veltem-Beisem met Leen en hun 3 kinderen. Leen en Stijn baten sinds 2015 samen Kruze uit, waar Stijn hoofdzakelijk instaat voor de productie en training.

Stijn is opgegroeid in de voedingswereld en wou steeds zelf iets doen met voeding. Zo richtte hij in 2015 zijn bedrijf De koffieliefhebber op, dat intussen van naam veranderde en KRUZE geworden is.

Naast een passie voor koffie en thee is hij ook een fervente boekenwurm en niet vies van een potje gamen.

Stijn heeft ook een voorliefde voor Japan (vandaar een uitstekende selectie Japanse theeën bij KRUZE) en hij tracht zich tevens de taal eigen te maken. Hij reisde al enkele malen naar Japan om er de theeplantages te gaan bezoeken… .

 • “Reeds jaren drink ik espresso van vers gemalen bonen. Steeds zocht ik naar lekkere koffies, maar de zoektocht naar echte speciality koffie die je via het internet kan bestellen blijft beperkt in België. Vaak kwamen mijn koffies van branders in het buitenland. Dit bracht mij op het idee om zelf mijn zaak op te richten.“

  Stijn van Schoonlandt
  Creatieve Duizendpoot en Theesommelier

  Ontmoet Leen

  Als moeder van 3 kinderen, en met een koffie & theeliefhebbende man aan mijn zij, was het duidelijk dat ik na mijn drukke job als ‘projectmanager’ graag mijn man volgde in zijn nieuwe business.

  De passie van hem, werd doorgegeven en zo rolde ik mee in het boeiende koffie & thee verhaal. ik kreeg de kans om mij volledig onder te dompelen en werd zo gefascineerd… dat ik graag mijn veelzijdige talenten, en achtergrond in marketing & logistiek, wilde inzetten om mee op het KRUZE schip te stappen.

  Lekker tafelen (met een goed kopje koffie en/of thee), en reizen, .. zijn passies die we alletwee gemeen hebben. Dus dat treft!

  Van passie tot meesterschap…

  Onze passie voor koffie en thee heeft er toe geleid dat we beide ons door de jaren heen verder gaan professionaliseren zijn in ons domein.

  Stijn heeft naast zijn opleidingen van koffiebranden en barista, …tevens zijn  certificaten behaald van ITMA Master Theeblender en Theemeester. Bovendien is hij sinds 2017 bij ITMA ook regionaal Directeur voor Europa, waar hij de ITMA opleidingen verzorgd voor profesionele theefanaten.

  Leen kreeg heel wat baggage over koffie en thee mee via Stijn, maar ging bovendien ook in de leer in Los Angeles op het tea bootcamp en volgde theesommelier cursussen.

  gallery
  gallery
  gallery
  LinkedIn
  LinkedIn
  Share