home-hero

5 Beste Theeshops in Londen: Een Gids voor Theeliefhebbers

18-01-2023
Tea,

Stijn geeft cursus thee sommelier in Londen en komt dus op regelmatige basis in de “thee hoofdstad” van Europa. We vroegen hem om eens een overzicht te maken van zijn favoriete theeshops in Londen.

Stijn : “ik geef cursus in de Waldorf in Londen, midden in het centrum, vlakbij Covent Garden. Op 20 meter van de Waldorf vind je een theeshop die je niet mag missen om eens te bezoeken omwille van haar historische bijdrage aan de theecultuur in Engeland. Dit was de allereerste theeshop in Londen en is een flagship store van Twinings, het bekende Engelse merk van theebuideltjes. Echter kan je in de shop ook allerlei losse thee terugvinden. Maar,  vraag je naar mijn top 5 van theeshops in Londen, dan ziet deze er als volgt uit”:

5. Tea 2 you

Ik ga graag naar Borough Market als ik in Londen ben voor 2 zaken, namelijk om heerlijke gember granola te kopen en een masala chai te drinken bij Tea 2 You. Ik ben absoluut geen masala chai fan, maar deze die ze maken is super heerlijk met geen overdaad aan cinnamon zoals bij vele het geval is. Vers geraspte gember en gedraaide peper, een blend van assam thee met kardamon en kruidnagel en een vleugje honing. Overheerlijk. De focus is hier Indische thee, Darjeeling en Assam en het team kent absoluut hun vak. Geweldig om bij te leren over de Indische theecultuur. Vrijdagnamiddag zijn er ook theeproeverijen.

Favoriete thee : Masala Chai
Adres : Borough Market, Londen SE1 9AB
Website : https://tea2you.co.uk/

4. Good & Proper tea

Good & Proper tea is de dichtstbijzijnde theeshop in de buurt van waar ik verblijf. Het spijtige is dat de shop echter gesloten is in het weekend, ze zitten namelijk meer richting financial district en daar is er in het weekend niet veel te beleven. Als ik tijd heb op vrijdag, dan spring ik even binnen om een thee te drinken. Ze hebben een aantal Afrikaanse zwarte theeën die elders moeilijk te vinden zijn en absolute aanraders zijn. Je komt hier voor de klassieke theeën en niet voor allerlei fruitige/kruidige blends.

Favoriete thee : Zwarte thee Rwanda
Adres : 96A Leather Lane, London EC1 7TX
Website:  https://www.goodandpropertea.com

3. Bluebird Tea Company

Tijdens mijn bezoekjes aan Borough Market heb ik ook de shop van Bluebird ontdekt. Bluebird is een theebedrijf zoals de theeliefhebber, niet louter focus op de klassieke theeën maar klassiekers aangevuld met funky, award winning blends.

Favoriete Thee : Nearly Nirvana thee, een blend van silver needle met munt en jasmijn
Adres : verschillende locaties, 7 Park St, Borough Market, Londen SE1 9AB is deze waar ik naartoe ga.
Website : https://bluebirdteaco.com

2. Postcard Tea

Postcard Tea is gekend voor zijn uitstekende Japanse thee selectie, dewelke ze rechtstreeks importeren. De eigenaar is namelijk getrouwd met een Japanse wat hen de mogelijkheid geeft om de juiste Japanse theeën en accessoires te importeren. Ze verkopen thee in uitzonderlijk mooie verpakkingen, elke theecontainer is voorzien van een uniek tekening gemaakt door een Japanse kunstenaar specifiek voor Postcard tea. Het personeel kent de producten en hun verhaal uitstekend en op zaterdagvoormiddag is er een leuke theeproeverij om 10u.

Favoriete thee : Yakushima Sencha
Adres : 9 Dering street, London W1S 1AG
Website:  http://www.postcardteas.com

1.The Chinese Tea Company

Mijn favoriete theeshop in Londen is ongetwijfeld The Chinese Tea Company. Een leuke, authentieke Chinese thee winkel in Notting Hill. Hier kom je vooral voor klassieke Chinese thee en een uitstekende collectie van Pu’erh thee. Als je opzoek bent naar teaware zoals een authentieke Yishing theepot, dan moet je hier zijn. De eigenares is van Chinese Origine en importeert de thee rechtstreeks van China, ze kent ook vaak de producenten van de theeën of de accessoires. Als George, eveneens van Chinese Origine, in de winkel staat kan je enorm veel bijleren over Yishing theepotten. Hij is een verzamelaar met enkele 100 theepotten en tevens verzameld hij Pu’erh thee. Trek genoeg tijd uit om te genieten van heerlijke thee en de verhalen die ze te vertellen hebben.
Enige negatieve punt is dat ik al een paar keer voor de deur stond terwijl de winkel open zou zijn. Best even bellen als je een bezoek plant.

Favoriete thee : Pu’erh Quan Ji Xiang Ming van 2007
Adres : 281 Portobello Road, London W10 5TZ
Website : https://the-chinese-tea-company.com

Zo heb je een mooi overzicht van enkele van de beste theeshops in Londen. Als je vragen of opmerkingen hebt neem contact met ons op en we staan je graag te woord.


Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LinkedIn
LinkedIn
Share