home-hero

Beter vergaderen dankzij koffie

01-11-2023
Coffee,

Koffie heeft veel positieve eigenschappen, dewelke ruimschoots door verscheidene centra onderzocht en bevestigd worden.

De vraag die we ons vandaag stellen : kunnen we beter vergaderen met behulp van koffie?

Koffie wordt door velen gebruikt als een middel om wakker te blijven. Van tijd tot tijd kom je spijtig genoeg in een meeting waar je het gevoel hebt in slaap te vallen. Een tas koffie kan dan zeker helpen om wat aandachtiger de meeting bij te wonen. Cafeïne heeft 20 minuten nodig alvorens het effect voelbaar is, wees dus voorbereid en drink een tas net voor je meeting.

Een tweede positief effect van koffie is dat het je korte termijn geheugen positief kan beïnvloeden. Je zal dus meer alert zijn en eenvoudiger zaken herinneren. Absoluut positieve eigenschappen om van te profiteren tijdens een intense meeting of workshop.

Een stevige discussie tijdens een meeting die ervoor zorgt dat alles vastloopt omdat iedereen halsstarrig bij zijn eigen opinie of idee blijft? Stel een koffiepauze voor, dit werkt vaak kalmerend op de gemoederen en de informele koffie klets kan de situatie doen omslaan. Verder is uit onderzoek gebleken dat koffie het cognitieve vermogen kan bevorderen, waardoor mensen meer open zijn voor argumenten. Hou hier rekening mee als jij je gelijk wil halen, dan drink je best  zelf een warme choco 😉

Beter vergaderen met koffie : absoluut mogelijk, maar de voorwaarde is dan wel een lekker kopje koffie! Zo’n kopje vol aroma en smaak waar collega’s en medewerkers echt van kunnen genieten. Samen een goede kop koffie drinken heeft immers een positieve invloed op de arbeidsvreugde en het teamgevoel, en maakt zo de garantie op een betere vergadering beduidend groter!

Wil je ons assortiment aan kwaliteitskoffies leren kennen? neem dan een kijkje op onze webshop

Voor bedrijven hanteren we tevens B2Bprijzen. Neem contact op met ons voor meer info.


Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LinkedIn
LinkedIn
Share