home-hero

Matcha thee, een waar gezondheidsdrankje!

15-12-2021
Tea,

Matcha thee, een waar gezondheidsdrankje!

Deze groene poedervormige thee, afkomstig uit Japan, heeft dan ook heel wat in petto! Groene thee wordt vooral geprezen om zijn hoge concentratie aan antioxidanten, zijn positieve effecten op de stofwisseling en het beschermen van je huid. Dat is al heel wat, maar Matcha gaat daar nog een stap verder!

Matcha is al geruime tijd een rage in Azië, maar kent nu ook meer en meer opgang in Europa…

Matcha en haar heilzame eigenschappen*

Deze poederthee is nog gezonder dan gewone groene thee. Bij gewone groene thee zal het water dat opgegoten wordt maar voor een fractie voedingsstoffen van de theeblaadjes opnemen. Bij Matcha wordt het volledige theeblad in gemalen vorm opgenomen. Zo krijg je een veel krachtigere portie binnen van vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren, tot wel 10 x meer dan bij gewone groene thee!

De hoge concentratie aan antioxidanten beschermt je tegen veroudering en tal van andere ziektes. Zo zou Matcha rijk zijn aan krachtige antioxidant catechine EGCG . Volgens wetenschappers bevat de thee meer dan 100 x catechine EGCG dan elke andere thee.

Matcha groene thee verhoogt de stofwisseling in het lichaam, zo kunnen calorieën beter verbrand worden. Ideaal dus als je gewicht wenst te verliezen . Naast het beter verbranden van calorieën, is het ook een krachtige ‘detox’ thee. Bij het drinken van Matcha worden op natuurlijke wijze toxines uit je lichaam verwijderd.

Een kopje poederthee bevat echter ook meer theïne (synoniem voor cafeïne) dan een gewone groene thee! Maar in combinatie met het aminozuur L-Theanine, krijg je het effect dat de thee erg kalmerend werkt, en tegelijkertijd ook de alertheid stimuleert in de hersenen. Een hoger concentratievermogen dus, zonder echt de negatieve effecten van de theïne te ondervinden.

Hou er wel rekening mee dat door de hogere concentratie theïne (ongeveer 70 – 120 mg per kop), je deze thee niet de hele dag door kan drinken! Met één kop s’morgens en s’avonds , heb je je dagelijkse portie ‘gezonde power’ zeker binnen.

Matcha bereiden

Deze supergeconcenteerde vorm van groene thee, wordt bereid in (typische Japanse) keramieken kommetjes. Eens het poeder in het kommetje, wordt het met heet water (maar niet kokend!) opgegoten. Daarna dient de thee luchtig opgeklopt te worden totdat er een schuimlaagje op komt. Hierdoor wordt de thee wat romig en zacht fluwelig, wat de smaak tot zijn volle recht doet komen.

Let wel, het is belangrijk dat je goede kwaliteitsvolle thee gebruikt. Zoniet zal dit de smaak van je thee sterk beïnvloeden.

Mocht je toch niet zo’n  echte ‘pure’ Matcha theeliefhebber zijn, kan je ook altijd nog gaan experimenteren met  varianten. Zo is ook  ‘Matcha thee Latte’ erg populair, of een Matcha smoothie… . Voor elk wat wils dus! Echter door de toevoeging van melk zal de thee een deel van zijn positieve eigenschappen verliezen.

Op zoek naar een kwaliteitsvolle Matcha om je avontuur te starten? koop hem hier.

*geen vervanging voor klassieke geneeskunde


Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LinkedIn
LinkedIn
Share