home-hero

DECA koffie van Kruze, wat maakt deze zo speciaal?

09-12-2021
Coffee,

Wat je moet weten over onze DECA koffie

Koffiebonen bevatten van nature cafeïne. Om te komen tot cafeïnevrije koffie of deca, moeten de bonen gedecafeïneerd worden. De cafeïne wordt uit koffie gehaald door een bepaald procédé dat gebaseerd is op het weken van koffiebonen in water waardoor de cafeïne oplost. Daarna volgt de extractie van de cafeïne door middel van een oplosmiddel of door middel van geactiveerde koolstof. Nadien worden de bonen opnieuw geweekt in het cafeïnevrije water om ze terug de typische aroma’s te laten opnemen die verloren zijn gegaan tijdens de extractie.

Onze ‘water processed‘ deca koffie ‘La Victoria‘ uit Mexico komt uit de Chiapas regio, dewelke grenst aan Guatemala. Deze koffie is in vergelijking tot heel wat andere deca koffies, geen flauw bakje koffie, maar een heerlijke koffie met een volle smaak.  Door het toepassen van een specifieke proces van decafeïneren blijft onze deca koffie zijn volle smaak behouden. Bij water processing decafeïneren worden, in tegenstelling tot andere deca’s,  geen solventen gebruikt, maar wordt op een natuurlijke basis van water en druk de cafeïne uit de koffie onttrokken. Deze methode van decafëineren is een uniek proces ontwikkeld door een plaatselijk Mexicaans bedrijf. Hiermee wordt de cafeïne voor 99% onttrokken uit de bonen, terwijl de kenmerken van smaak en oorsprong van de bonen behouden blijven. Het gebruikte water voor deze methode komt van de Mexicaanse bergen.

Een veel gezonder alternatief dan de vele chemisch vervaardigde deca’s. Proef het verschil!

Zin gekregen om hem te proeven? Even doorklikken naar onze webshop en daar kan je deze deca terugvinden. klik hier


Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LinkedIn
LinkedIn
Share